GRADUATE SCHOOL OF NATURAL AND APPLIED SCIENCESEARTH SYSTEM SCIENCE

Etkileşimli Kayıtlar Öncesi Önemli Hatırlatma

Sevgili arkadaşlar,

Lisansüstü Yönetmeliğine göre, 2018-2019 Bahar döneminde 2. dönemine girecek olan yüksek lisans öğrencileriyle, 3. dönemine girecek doktora öğrencilerinin 6-8 Şubat 2019 tarihindeki etkileşimli kayıtlar haftasından en az bir hafta önce oibs 71 no lu danışman atama sisteminden giriş yaparak; danışman, yardımcı danışman, tez konusu ve tez özeti bilgilerini doldurması ve ardından sırasıyla kendisi, danışmanı, yardımcı danışmanı onaylarını tamamlaması, son olarak bölüm sekreterini de ekleyerek Bölüm onayı için Can Hocaya bilgi vermesi gerekmektedir. Etkileşimli kayıtlardan önce bu onay sürecini tamamlayamamış öğrenciler kayıt sisteminden ders seçemeyecek ve kayıtsız kalacaklardır. Bu nedenle sürelere uyulmasını önemle rica ederim.

2018-2019 Bahar dönemine yeni kabul almış yüksek lisans ve doktora öğrencilerinin, etkileşimli kayıtlardan önce 4-5 Şubat 2019 tarihlerinde Öğrenci İşlerine giderek ön kayıt işlemlerini tamamlaması gerekmektedir.

2018-2019 Bahar döneminde "fiili" dönemi yüksek lisans öğrencileri için 5. dönem ve sonrası, doktora öğrencileri için 9. dönem ve sonrası katkı payı ödemesi zorunludur. 28 Ocak-8 Şubat 2019 tarihleri arasında öğrencilerin katkı payını ödemesi gerekmektedir. Borç bilgisi olup olmadığı, öğrenci bilgi sisteminden (https://student.metu.edu.tr/) yarıyıl kayıt ayrıntılarında katkı payı ve kütüphane borcu bölümünden kontrol edilebilir. Katkı payını veya kütüphane borcunu ödemeyen öğrenciler etkileşimli kayıtlar haftasında bu borçları ödeyene kadar ders seçimi yapamaz.